Pieczony naleśnik z sosem malinowo-bananowym

Przepis na prosty, szybki i smaczny deser, podwieczorek lub II śniadanie. Trzeba tylko wymieszać wszystkie składniki i upiec ;)


Składniki na pieczony naleśnik z sosem malinowym:

  • kubeczek jogurtu naturalnego (180g)

  • 3 jajka

  • 50 g mąki pszennej

  • 60 g płatków owsianych zmielonych na mąkę

  • 2-3 łyżki cukru z wanilią

  • 1 łyżka erytrolu (lub cukru)

  • 2,5 łyżki maku


Miksujemy wszystko ze sobą. Przelewamy na formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut (do suchego patyczka) w temp. 180’C.

Sos: garść mrożonych malin i ½ banana – rozdrabniamy (nawet widelcem można jak maliny trochę się rozmrożą) i mieszamy ze sobą. Najlepiej smakuje ciepły, np. ugrzany w małym garnuszku.

Miksujemy wszystko ze sobą. Przelewamy na formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut (do suchego patyczka) w temp. 180’C.

Sos: garść mrożonych malin i ½ banana – rozdrabniamy (nawet widelcem można jak maliny trochę się rozmrożą) i mieszamy ze sobą. Najlepiej smakuje ciepły, np. ugrzany w małym garnuszku.

Na zdjęciu tylko mały kawałek naleśnika - z przepisu wychodzi około 10 takich kawałków.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2020 by Anna Sołyga

  • Biały Facebook Ikona
  • Biały Instagram Ikona